fbpx
BT Danışmanlık Hizmetleri
Sağlık Taraması (Health Check), IT Alt Yapı Analizi, İyileştirme, Yedekleme ve Geri Yükleme Süreç Tasarımı, Kurumsallaştırma, Monitoring, Görüş Bildirme
Keşfet
Randevu Talebi
Kıbrıs BT Danışmanlık Hizmetleri
Kıbrıs Sağlık Taraması

Sağlık Taraması (Health Check)

Kurumdaki IT envanteri çıkartılır. Tüm sunucular (Windows Server, DNS, Active Directory, Exchange vb.), güvenlik ürünleri, network cihazları detaylı olarak sağlık taramasından geçirilir. Bu süreç bir veya birden çok teknolojiyi içerecek şekilde uygulanabilir. Altyapıda bulunan sistemlerin, hizmetlerin ve bunların bileşenlerinde veya bütününde olması muhtemel performans sorunları, güvenlik açıkları incelenir. İş sürekliliği analizi yapılır. Tüm yapılan test sonuçları, güvenlik riski yarattığı tespit edilen noktalar detaylı bir şekilde raporlanır.

Bu hizmet IT operasyonlarının tamamını kapsayabileceği gibi, sadece bir teknolojiyi, maliyet ve lisanslama durumunu veya bakım ve destek süreçlerini içerebilir. IT yöneticileri, sağlık taraması hizmetinin sonunda kurumun gelecekteki ihtiyaçlarını öngörebilir ve yatırımlarını planlayabilir.

Sağlık taraması hizmeti ile beraber işletmenin Güncel Bilgi işlem Envanteri oluşturulur

Sağlık taraması hizmetinin amacı nedir?

Altyapıdaki teknik bir bileşenin veya bütününün durumunu öğrenmek

Proje sonrasında sistemin durumunu kontrol etmek

Yeni projeler öncesinde mevcut durumu detaylı analiz etmek

Performans, yapılandırma, güvenlik, iş sürekliliği, kapasite gibi alanlarda detaylı bilgi sahibi olmak

Sağlık taraması hizmetinin faydaları nelerdir?

IT maliyetlerini optimize etmek ve toplam sahip olma maliyetini düşürmek

IT altyapısının mevcut genel resmini ve gelecekte olması gereken halini görmek

Teknik bileşenlerin iş ihtiyaçları ile örtüşüp örtüşmediğini anlamak

Donanım ve lisans yatırımlarını doğrulamak

İş ihtiyaçları için doğru IT kapasitesini planlamak

Randevu Talebi
Kıbrıs IT Danışmanlık

Kurumsal Analiz

Kurumsal analiz sürecinde firmanın, bilgi işlem organizasyon şeması, görev tanımları, IT yönetmelik ve talimatları incelenir. Mevcut işleyişle kıyaslanır. Eksik ve fazla noktalar raporlanır.

Randevu Talebi

İyileştirme

Yapılan analizlere göre bütçeli/bütçesi çözüm önerileri riskleriyle sunulur. Yatırım önerileri kabul edilmezse bile eldeki imkanlara göre sistemin en yüksek seviye iyileştirilmesi sağlanır. Buna göre;

Windows Server, DNS, Active Directory, gibi birçok ürün ve bu ürünlerin alt hizmetleri güvenlik perspektifinden kontrol edilir. Tespit edilen eksikler ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli düzeltmeler yapılarak, olası açıklar kapatılır ve raporlanır.

Kablolu kablosuz ağ alt yapısı incelenerek ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yedekleme, güvenlik, iş sürekliliği, performans ve dokümantasyon perspektiflerinden iyileştirmeler yapılarak, yatırımın optimum kullanımı sağlanır.

İleri Seviye Group Policy Tasarımı: Sistem yöneticilerin kullanıcı ve istemci yönetim işini büyük ölçüde kolaylaştıran, fakat birçok kurumda verimli olarak kullanılmayan Group Policy yapısının mevcut hali incelenir ve analiz edilir. Kurum ihtiyaçlarına ve yapısına göre Group Policy nesneleri yapılandırılır, güncellenir, optimize ve dokümante edilir.

Yedekleme ve Geri Yükleme Süreç Tasarımı: Altyapıda kullanılan birçok servisin her biri için mevcut yedekleme, süreklilik ve geri yükleme ihtiyaçları belirlenir ve senaryolar oluşturulur. Bu senaryolar, nasıl kullanılacakları, altyapıya etkileri, gerekli nesneler ve ayarlar detaylı bir şekilde dokümante edilir. Yapılan çalışmanın detayları sistem yöneticilerine aktarılır.

İş Sürekliliği Uygulamaları: Kurumun altyapısında olan servisler, sahip oldukları bileşenler, teknolojiler ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, yaşanması muhtemel felaket senaryoları karşısında servisler ve bileşenler için iş sürekliliği senaryoları uygulanır ve kullanımı on-the-job-training modeli ile kuruma aktarılır.

kurumsallaştırma
Kurumsallaştırma

Kurumun IT organizasyon şeması çizilir. İlgili personelin görev tanımı oluşturulur. Tüm bilgi işlem süreçleri için yönetmelikler geliştirilir. Tüm Domain ve yetkilendirme yapısı oluşturulur. Afet, yedekleme ve güvenlik planları geliştirilir.

monitoring
Monitoring

Tüm IT alt yapı ve sistemleri periodik olarak kontrol edilir. Tüm son kullanıcı sorunlarının tiket sistemiyle kayıt altına alınması sağlanır. Ayrıca network sürekliliğini ölçmek için monitoring uygulamaları kullanılır. Ayrıca bilgi işlem personeli denetlenir.

raporlama
Raporlama

Tüm süreçler, dokümantasyonlar, ihtiyaç analizleri belirli periodlarda yenilerek kurumun bilgi ve iletişim teknolojileri ihtiyaçları tespit edilerek raporlanır.

görüş bildirme
Görüş Bildirme

Bilgi işlem personeli ve/ya kurum yönetimi tarafından ihtiyaç duyulan konulara görüş bildirilir.

Bilgi İşlem Danışmanlığı hakkında detaylı bilgi almak uzman ekibimizle görüşün.

tr_TRTurkish
en_GBEnglish elGreek tr_TRTurkish